OM SOMMERSKO
For mange ringer der en klokke, når man hører navnet Sommersko. Caféen åbnede første gang i 1976 og blev sidenhen alle københavnske caféers moder.
Nu genåbner Sommersko i nye lokaler på Palægade i en moderne version, hvor sjælen er bevaret, men maden og indretningen er anderledes. Dog vil kendere af Sommersko genkende enkelte klenodier fra det oprindelige Sommersko.
Maden er i overvejende grad grøn, ligesom bæredygtighed spiller en stor rolle og er tænkt ind i restauranten, i så stor grad det er muligt. I køkkenet kreerer køkkenchef Esben Lund serveringer i middelhavsinspireret mezze-stil, hvor tanken er, at man plukker retter fra kortet og sammensætter sin egen menu, der er oplagt til en hyggelig omgang social delemad. Menukortet er i høj grad grønt og friskt, men indeholder også en håndfuld retter med fisk, skaldyr, okse- og svinekød.
Sommersko ligger placeret i Palægade, midt i København, og fra restaurantens store, hyggelige udeservering under markiserne kan man nyde både morgenmad, frokost, aftensmad samt vin, øl eller cocktails. Sommersko er delt op i to store lokaler, hvor det første, centreret omkring en stor bar, ikke har pladsreservation, men tilbyder blandt andet spisepladser omkring den store bar. I det andet, mere rolige og hyggelige lokale er det muligt at bestille bord til dig og dine gæster.
Sommersko imødekommer også større grupper og arrangementer.